Jack Flat Sandal Womens Tartan Green Jacks Jack Rogers Sandal PiXukZ

Glyptoteket anvender cookies indirekte via Google Analytics. Læs mere vedr. vores og Google Analytics.

Sneakers Mens Diwanyfi Freedom Orange Citron Iso Saucony BeWQdroCx

Jack Flat Sandal Womens Tartan Green Jacks Jack Rogers Sandal PiXukZ

Ægypten

Udstilling

Leather Lyst Valentino Rockstud Sandals Torchon HI9WE2D

Ramses II, Tutankhamon, Akhenaton og Nefertiti er kun et udvalg af de legendariske gamle ægyptere, som man kan stifte bekendtskab med i den ægyptiske samling. Udstillingen rummer mere end 300 værker, der stammer fra en periode på mere end 3.000 år. Denne lange tidsperiode gør det muligt både at se udviklingen af den ægyptiske kunst og hovedværker fra hver periode. Fra monumentale skulpturer og dele af arkitektur til de mange ægyptiske guders verden og de magiske hieroglyffer. Og selvfølgelig også de både skræmmende og dragende mumier.

Traditionsrig skulptur

Ægyptisk kunst er idealiseret og følger hele epoken igennem fastlagte regler, der er genkendelige som ægyptiske. Samlingen har en stor spændvidde ikke kun i tid, men også i fremstillingerne af først og fremmest ægyptiske faraoner, embedsmænd, skrivere og guder. Dette giver et unikt indblik i det gamle Ægypten og kunstens veletablerede traditioner. Blandt de vigtigste værker og genstande kan nævnes den kolossale skulptur af Ramses II og guden Ptah, den alvorlige skatmester Gebu, guden Anubis med sjakalhoved samt det ikoniske sorte kongehoved, der forestiller farao Amenemhat III.

Den ægyptiske dødetro

£50 I Meet Art Yyh15830 Eton Function 91 Sandals VUpMSz

De gamle ægyptere er bedst kendt for deres dødetro, og Glyptotekets samling belyser den gennem gravarkitektur og gravfund. Gemniemhats gravudstyr er komplet med både hans kiste og de såkaldte gravmodeller, der minder om dukkehuse. I Mumiekælderen findes de ægyptiske mumier, kister med hieroglyfindskrifter og billeder fra underverdenen foruden livagtige mumieportrætter fra romersk tid i Ægypten. For at komme ned til mumierne har Glyptoteket valgt at genskabe nedgangen til en ægyptisk grav. Dette giver en unik følelse af at være helt nede i underverdenen og tæt på det evige efterliv. Når man stiger op igen, er det med den ægyptiske dødetro helt inde under huden.

Et kronologisk overblik

En mere kronologisk tilgang til det gamle Ægypten er også mulig at opleve via figurer af guder og mennesker, steler og andre mindre kunstgenstande. De giver et overblik over kunstens og samfundets udvikling igennem den flere tusinde år lange periode. Blandt hovedværkerne skal den unikke samling af objekter fra Amarnaperioden, hvor Akhenaton, Nefertiti og Tutankhamon regerede, nævnes. En af de ældste genstande på museet er også at finde i den ægyptiske samling – den 5.000 år gamle skulptur af en flodhest.

Jack Flat Sandal Womens Tartan Green Jacks Jack Rogers Sandal PiXukZ

Jack Flat Sandal Womens Tartan Green Jacks Jack Rogers Sandal PiXukZ

Jack Flat Sandal Womens Tartan Green Jacks Jack Rogers Sandal PiXukZ

< > vinterstøvler og Angulus snørebånd børn TEXuldfoerlynlås til med uT5lFKJ31c
  1. Fant En ShoesBabySlippers HjemmeskoBaby stuffBaby MSUzVpGq
Falcon Whiteadidas Shoes US adidas adidas eCdoxB